zaterdag 21 juli 2012

Vintage en modern en een nieuwe hobby

Dit is mijn nieuwste aanwinst. Al is het woord 'nieuw' niet helemaal van toepassing in dit geval. De machine stamt al van 1954 als ik het goed heb. Ik vond hem op Marktplaats. Ik hoefde er maar vijf minuten voor te rijden. Hij doet het perfect en gaat met gemak door acht lagen stof heen. Kom daar eens om bij de allernieuwste machines! Er zitten nog verschillende voetjes bij en hij kan ook zigzaggen. Vooral het lampje is een snoepje. O ja...er zat zelfs nog een gebruiksaanwijzing bij...en dat na al die jaren..


En dit is 'um dan, .....de Husqvarna Viking Diamond. Wat een machine, wat een mogelijkheden, wat een plaatje.Ik heb het borduuroppervlak van mijn nieuwe machine behoorlijk uitgebreid. Ik verheug me erop om nu ook op hoeslakens iets moois te borduren


Tot mijn grote vreugde zat er ook de 5d professional bij. Het is alleen niet simpel om met dit computerprogramma op gang te komen. Gelukkig heb ik hulp. Maar ook dan gaan er nog heel wat puzzel uurtjes inzitten om er uiteindelijks iets moois uit te krijgen....

Zelfgemaakte washandjes, lekker groot, met koninklijk logo natuurlijk.Inmiddels ben ik helemaal in de ban van het quilten. Ik heb me ingeschreven voor een cursus in Deventer. Ik ben erg onder de indruk van de quilts van Kaffe Fassett en kan uren in dit boek bladeren. Ook heb ik alvast als voorschot een aantal prachtige stofjes uit Amerika laten komen. Het blijft me verbazen dat het vaak vele malen goedkoper is om spullen uit Amerika hierheen te laten versturen dan dezelfde spullen te kopen om de hoek. 


7 reacties:

Diana Nuland van zei

heerlijk Emmy, 2 prachtmachines.
Die Pfaff vind ik zo'n snoepje. Veel naaiplezier.

Handige Handjes zei

De Pfaff is echt een schatje....en de Diamond is vast en zeker je grote liefde!
Tja...quilten....ook zoiets waar je nu dus nooooooooit meer van af komt!!! Wees dus gewaarschuwd....het kan soms een poosje minder zijn, om later weer in alle hevigheid los te barsten...een echt virus. Maar het is wel één van de heerlijkste virussen die ik ken.

Marian zei

Dus jij bent ook 'om' ik durf er niet aan te beginnen...zo komt je vintage setje nooit af :)Die washandjes zie ik ook wel zitten, die je koopt zijn altijd te klein ( voor mijn man)

simoneannemone zei

Gefeliciteerd met je nieuwe machines!

Succes met het quilten. Staat al zolang op mijn lijstje om eens uit te proberen maar om de een of andere reden komt het er niet van.

saskia

corina zei

Heel veel plezier met je machines.
Veel plezier met je nieuwe hobby (verslaving). Vind je washandjes erg mooi geworden.

Corina

TIALDA zei

Oe wat mooi die machien!! Daar komen vast weer mooie creaties van!
En quilten... Ben benieuwd of het quilten je bevalt.

Sarah Norwood zei

Hi Emma! It's Sarah from Ohhh Lulu - you won my Sew Along - can you send me an email to sarah.e.norwood @ gmail . com so I can send the pattern to you :) Thanks!!

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...